Köttbullarna är gjorda av lammfärs och hela rätten är lagad hemma och tas med i djupfryst form. Förvara den i de övre lagren i kylboxen, så blir det lagom tinat på dag 2 till sjöss. Bara att värma i kastrull eller stekpanna på låg värme och servera med snabbkokt couscous eller annat.
Instruktioner
- Koka de röda linserna i vatten under lock ca 10 minuter. Häll upp dem i ett durkslag och låt dem svalna. Finhacka lök och vitlök och stek i olja på medelvärme tills löken mjuknat men inte fått ta färg, ca 2 minuter.
- Blanda ägg, vatten och ströbröd. Blanda ned linser, lök, vitlök och lammfärs. Blanda ned riven ingefära, kanel, spiskummin, rivet citronskal och finhackad piripiri. Rulla jämna köttbullar, vilket går lätt om du blöter händerna med kallt vatten. Rulla köttbullarna i ströbröd och stek dem i olja i en stekpanna på medelvärme, tills de fått fin färg runtom och är genomstekta.
- Finhacka lök och stek den i olja ca 1 minut. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, spiskummin, citronskal och socker. Låt alltsammans puttra ca 5 minuter.
- Lägg de stekta köttbullarna i lämplig frysförpackning och häll över såsen. Låt rätten kallna innan den fryses in. Ta med i fryst form till båten.
Publicerat den
14 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar