Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Riktigt god vardagsgryta som piffats upp med grädde, soja och fransk senap.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg lergrytan i blöt minst en halvtimme före användning.
  2. Skiva löken och fräs den mjuk. Blanda köttfärsen med salt och peppar. Skala och skiva potatisen i ganska tunna skivor, ca 1 ½ mm. Blanda ihop grädde, soja, senap och peppar.
  3. Lägg ca ¼ av potatisen och löken i botten på lergrytan, bred ut köttfärsen, sedan resten av löken och överst potatisen. Häll vätskan över, försök att hälla över hela potatistäcket (det får fin färg då) fast det rinner ner i grytan och inte täcker.
  4. Lägg på locket och sätt in i KALL ugn. Sätt termostaten på drygt 200° och låt grytan stå inne i knappt 1 ½ timme.
  5. Ta ut och ställ grytan på trä- eller tygunderlag. Ta av locket och låt vila 5-10 minuter.
  6. Servera med en grönsallad eller rårivna morötter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • maggan123 24 juli 2011

    Detta är en jättegod och enkel rätt, har lagat den ett flertal gånger.

  • supersvea 21 februari 2012

    God rätt som lagats flera gånger. Brukar blanda olika rotfrukter, inte bara potatis. Omtyckt av familjen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.