Riktigt god vardagsgryta som piffats upp med grädde, soja och fransk senap.
Instruktioner
- Lägg lergrytan i blöt minst en halvtimme före användning.
- Skiva löken och fräs den mjuk. Blanda köttfärsen med salt och peppar. Skala och skiva potatisen i ganska tunna skivor, ca 1 ½ mm. Blanda ihop grädde, soja, senap och peppar.
- Lägg ca ¼ av potatisen och löken i botten på lergrytan, bred ut köttfärsen, sedan resten av löken och överst potatisen. Häll vätskan över, försök att hälla över hela potatistäcket (det får fin färg då) fast det rinner ner i grytan och inte täcker.
- Lägg på locket och sätt in i KALL ugn. Sätt termostaten på drygt 200° och låt grytan stå inne i knappt 1 ½ timme.
- Ta ut och ställ grytan på trä- eller tygunderlag. Ta av locket och låt vila 5-10 minuter.
- Servera med en grönsallad eller rårivna morötter.
Publicerat den
24 februari 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta är en jättegod och enkel rätt, har lagat den ett flertal gånger.
God rätt som lagats flera gånger. Brukar blanda olika rotfrukter, inte bara potatis. Omtyckt av familjen.