- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 4 timmar
Skriv ut
En god långkokt gryta som är perfekt för trevliga söndagsmiddagar med familj och vänner.
Instruktioner
- Gör så här:
- Skär köttet i bitar (1 – 1½ cm) slanta 2 stycken morötter och gör ringar av 6 st charlottenlökar. Hacka vitlöken grovt. Bryn köttet på hög värme, det ska bara få färg. Lägg över köttet i en gjutgärnsgryta eller gryta med tjock botten. Stek upp pancetta, morotsslantar, vitlök och lökringar och lägg över i grytan. Häll i rött vin och låt det koka in i köttet i ca 5 minuter innan du häller över vattnet och smular ner buljongtärningarna. Lägg på locket och koka på låg värme i ca 3 timmar. Skumma av vid behov.
- Efter 3 timmar;
Slanta 2 morötter och skär resterande lök och lägg i grytan. Låt koka i ca 15 minuter. Red grytan med idealmjöl eller dylikt för att tjockna såsen.
- Servera med kokt potatis, rödvinbärsgelé, inlagd gurka och grönsallad
Publicerat den
12 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar