Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttgryta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

En god långkokt gryta som är perfekt för trevliga söndagsmiddagar med familj och vänner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här:
  2. Skär köttet i bitar (1 – 1½ cm) slanta 2 stycken morötter och gör ringar av 6 st charlottenlökar. Hacka vitlöken grovt. Bryn köttet på hög värme, det ska bara få färg. Lägg över köttet i en gjutgärnsgryta eller gryta med tjock botten. Stek upp pancetta, morotsslantar, vitlök och lökringar och lägg över i grytan. Häll i rött vin och låt det koka in i köttet i ca 5 minuter innan du häller över vattnet och smular ner buljongtärningarna. Lägg på locket och koka på låg värme i ca 3 timmar. Skumma av vid behov.
  3. Efter 3 timmar; Slanta 2 morötter och skär resterande lök och lägg i grytan. Låt koka i ca 15 minuter. Red grytan med idealmjöl eller dylikt för att tjockna såsen.
  4. Servera med kokt potatis, rödvinbärsgelé, inlagd gurka och grönsallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.