Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttgryta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Då den väl är i ugnen så sköter den sig själv. Gjort den i många år och mycket omtyckt.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten 10 minuter. Bryn köttet i stekpanna. Varva kött och lökringar i lergrytan. Vitlöksoster och Musta Pekka osten skäres i bitar och lägges i. Strö mjöl över. Sist slås vatten över. Sätt in grytan i kall ugn i 200 grader. Då grytan är nästan färdig slås grädden över. .

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lingonhink1 13 maj 2012

    Jätte gott,!! Tog vanlig mjukost och använde viltöks klyfor samt en färskost med svartpeppar. Serverade med pressad potatis. Mina gäster var super nöjda. Tack för ett gott recept =)

  • monci 23 augusti 2012

    Roligt att ni tyckte om den. Gick säkert lika bra med den osten eller ostarna du gjorde

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.