Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttgryta Habanero

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna fantastiska gryta kommer att tilltala alla som gillar het mat. Du kan naturligtvis själv variera styrkan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm upp hälften av oljan i en stekpanna. Bryn grytbitarna runt om och lägg över dem i en gryta.
  2. Skala och klyfta löken och stek den i resten av oljan. Lägg sedan över den till köttet i grytan.
  3. Skölj, kärna ur och finhacka pepparfrukten. Obs! Använd plasthandskar och undvik kontakt med ögonen. Pepparfrukten habanero är en av de starkaste chilisorter som finns. Krydda grytan med salt och lägg ner pepparfrukten i grytan.
  4. Skölj och tärna tomaterna och lägg ner dem i grytan. Rör om och sjud upp. Låt grytan sjuda på svag värme under lock i ca 45 minuter.
  5. Skölj och strimla sellerin fint. Låt bönorna rinna av väl. Blanda ner selleri och bönor i grytan och sjud ytterligare 5 minuter.
  6. Krydda med spiskummin och oregano. Servera grytan med ett gott vin och bröd samt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.