Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttpirog med ris

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Servera med grönsallad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllning: Koka riset 20 minuter i dubbelt så mycket vatten som ris.
  2. Finhacka löken. Bryn matfettet i en stekpanna och flocka ner löken och färsen. Låt det steka tills löken är gulbrun, ca 10 minuter.
  3. Blanda i riset och avsmaka fyllningen med kryddorna.
  4. Deg: Hacka med två knivar ihop hälften av matfettet och allt vetemjölet tills det blir som pudersnö på bakbordet. Blanda in det kalla vattnet. Samla ihop degen.
  5. Kavla ut degen till en platta ca 20x30 cm. Bred ut resten av matfettet på hälften, vik den andra delen över. Kavla ut den i en riktning så att degen åter blir rektangulär.
  6. Vik den i tre delar och fortsätt att kavla ut den, upprepa detta en gång till. Kavlingen bör ske snabbt så inte matfettet blir alltför löst. Om degen blir kladdig, lägg in den en stund i kylen.
  7. Kavla till sist ut degen till två plattor, varav den ena är något större än den andra. Lägg den större plattan på smord och mjölad plåt. Lägg fyllningen på mitten och vik upp kanten. Passa in den mindre degplattan och tryck till kanten och nagga ytan med gaffel. Garnera pirogen med ev överblivna degremsor. Pensla med uppvispat ägg och grädda 20 minuter i 250 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.