Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosrutor med hallonglasyr

 
  • Serverar: 20-24 portioner
Skriv ut

Kalas i kvadrat! Söta rutor för kokosälskaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa smör och socker krämigt i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Blanda ihop kokos, bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. Rör ner det tillsammans med mjölken i äggsmeten och blanda till en slät smet.
  3. Häll smeten i en långpanna, ca 30x25 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt den svalna i formen.
  4. Glasyr: Mosa sönder hallonen i en sil. Låt saften rinna ner i en skål och blanda saften med florsockret. Tillsätt vatten, lite i taget, och rör ihop allt till en bredbar glasyr.
  5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.