Dela tårtbotten i två delar när den svalnat
Lägg ihop tårtan med sås mellan bottnarna och ovanpå.
Spritsa "gräddrosor" och dekorera varje "ros" med en klementinklyfta.
Instruktioner
- Ugn 175°
- Mal mandeln med mandelkvarn. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum.
- Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda mandeln med potatismjöl och rör ner.
Vänd ner äggvitorna.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda i ca 40 minuter.
- Låt kakan svalna och dela den sedan i två bottnar.
Koka ihop grädde, socker, sirap och kakao till en tjock sås, ca 25 minuter.
- Lägg ihop tårtan med sås mellan bottnarna och ovanpå.
Låt stå svalt till servering.
Garnera med grädde och clementinklyftor.
- Lycka till! Njut
Publicerat den
3 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar