Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolatårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Dela tårtbotten i två delar när den svalnat Lägg ihop tårtan med sås mellan bottnarna och ovanpå. Spritsa "gräddrosor" och dekorera varje "ros" med en klementinklyfta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175°
  2. Mal mandeln med mandelkvarn. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum.
  3. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda mandeln med potatismjöl och rör ner. Vänd ner äggvitorna.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i ca 40 minuter.
  5. Låt kakan svalna och dela den sedan i två bottnar. Koka ihop grädde, socker, sirap och kakao till en tjock sås, ca 25 minuter.
  6. Lägg ihop tårtan med sås mellan bottnarna och ovanpå. Låt stå svalt till servering. Garnera med grädde och clementinklyftor.
  7. Lycka till! Njut

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.