Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kondis kaka

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Snabbt och gott med choklad och mandel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret.
  2. Mixa eller mal mandeln först. Använd gärna matberedare eller en mixer. Tillsätt därefter kexen och mixa även dem. Häll mandeln och kexsmulorna i en bunke.
  3. Häll på sockret och det smälta smöret. Rör sist ner äggen med en sked. Rör ihop allt till en jämn smet.
  4. Klicka ut smeten i mazarinformar.
  5. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
  6. Låt kakorna kallna under bakduk.
  7. Smält blockchokladen i en skål i mikron, eller i vattenbad på spisen och pensla (eller använd sked för att stryka) på chokladen på kakorna.
  8. Låt chokladen stelna i rumstemperatur eller svalare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.