Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig äppelpaj på farmor Ankas vis

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna pajen är helt ljuvlig. Krämig och smakrik. Och extra gott med ett knaprigt lock på =)

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och socker i en kastrull. Blanda grädde och mjölk och vispa ner mjölet. Vispa ner i äggsmeten. Koka upp allt under ständig vispning tills det får ett rejält uppkok. Tillsätt vaniljsocker och låt svalna. Skala och skär äpplena i klyftor och blanda med kanel. Vänd ner i krämen tillsammans med russin och hackade mandlar. Fodra en form med ena degen och nagga. Förgrädda i ugn 200 grader ca 10 - 15 minuter. Fyll med äppelkrämen. Täck med den andra degen, kläm fast i kanterna och skär ut några lufthål. Pensla med uppvispat ägg och gädda i 175 grader ca 45-50 minuter. Serveras varm med vaniljglass till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.