Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig mandelpotatiskaka med laxkuber

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ljuvlig laxrätt som känns lite lyxigare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och skiva potatisen ganska tunt. Blanda grädde, créme fraiche, vitlök och 1½ dl av den rivna osten. Smaka av med salt och peppar. Blanda med potatisen i en kastrull. Låt puttra i ca 5-10 minuter.
  3. Klä en rektangulär form på ca 21 cm med bakplåtspapper. Häll i potatisblandningen och grädda i mitten av ugnen i 25-35 minuter.
  4. Undertiden skalar du och skivar rödbetorna tunt, gärna med en mandolin. Vispa ihop ättika, socker och vatten i en skål. Lägg i rödbetorna och låt dem stå och dra i rumstemperatur.
  5. Ta ut potatisen ur ugnen och låt formen vila på bänken. Olja en ugnssäker form med olivolja. Salta och peppra laxen, lägg i formen med skinnsidan nedåt och sätt in formen mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. När det vita proteinet sipprar ur är fisken klar.
  6. Hacka bladpersiljan, skär fisken i kuber och rulla dessa i persiljan. Servera med den ljumma potatiskakan och de picklade betorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.