Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krispig samurajsallad med grillad fisk

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Salladen dekoreras med en kokett lotusrot, som finns att köpa torkad i thaibutikerna. Smaken är inte beroende av den, men som extra finess är den trevlig. Wasabi finns som pulver eller pasta i japanska butiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lotusroten kokas mjuk under ett par timmar, skivas mycket tunt och friteras sedan i olja så den blir krispig och får en vackert gyllenbrun färg.
  2. Ansa och strimla alla grönsakerna mycket fint. Lägg allt i iskallt vatten ca 30 minuter.
  3. Under tiden gör man dressingen. Rör ut det gröna wasabipulvret med lite kallt vatten, sätt till senap och rör droppvis ner oljan. Jordnötsoljan ger en extra dimension åt smaken. Smaka av med vinäger och salt.
  4. Skär fisken i kuber och gör redo grillpannan.
  5. Tag upp grönsakerna och kör dem helt torra i salladsslunga eller lägg dem i handduk.
  6. Packa salladen i fyra koppar. Vänd upp salladen på tallrikar, strö över mandel och sesamfrön och toppa med lotusrot.
  7. Grilla fisken, strö på lite havssalt och lägg fiskkuberna runt om på tallriken.
  8. Droppa dressingen över salladen och stänk lite soja på fisken. Servera medan fisken är varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.