Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

God och enkel bjudrätt

Ingredienser

Instruktioner

Hacka löken och blanda med övriga ingredienser till kryddtoppen- Lägg laxen med skinnsidan neråt på saltbädden, klä, över citron och bred på kryddblandingen och stek i 200-225 graders varm ugn i ca 25 min. Koka upp fiskbuljongen till såsen, späd med grädde . Rör ihop med smör och vetemjöl, tillsätt under vispning. Koka några minuter.Rör ner persilja och dill och kör sedan ev såsen i mixern tills den blir vackert grön. Hetta upp igen och servera såsen till lax med pressad potatis

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.