Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig Älggryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Denna gryta har div kryddor som gör den väldigt god. Tar bara kryddor som passar ihop och det brukar bli bra. Använder aldrig mått själv till kryddorna utan tar så mycket som jag tycker behövs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar och stek lite i taget. Lägg köttet i en gryta salta och peppra. Hacka vitlöken fint och lägg i den. Lägg rosepeppar,timjan,koriander och rosmarin i en mortel och krossa dem.
  2. Häll kryddorna över köttet i grytan häll på vatten, grädde och buljongen. Ställ på svag värme och låt småkoka ca 30 min innan ni lägger i löken och champinjonerna, som ni stekt utan att dom fått färg.
  3. Efter 10 min känn efter om köttet är klart. Servera med kokt ris och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • suniverse 16 oktober 2009

    Äntligen!!! Efter att ha gått igenom fem sidor med älggryterecept så hittade jag till slut ett utan morötter eller gelè. Morötter kan förstöra vilken festmåltid som helst. den här grytan verkar supersmarrig, bjuder mina gäster på den ikväll så återkommer med betyg =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.