Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig chokladkaka - Indonesisk kaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En väldigt smakrik och fantastiskt god kaka med kryddor som kanel och kardemumma! Underbar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett ett i taget under ständig vispning.
  3. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret i äggsmeten och tillsätt mjölken.
  4. Dela upp smeten i två skålar. Vänd ner blockchokladen i den ena smeten och kryddorna i den andra.
  5. Bred ut chokladsmeten i botten på en smord sockerkaksform.
  6. Bred ut kryddsmeten ovanpå och jämna till ytan.
  7. Grädda ca 45 minuter tills kakan är färdig. Pudra över florsocker innan serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.