Kan göras klart i god tid och bara gratineras inför serveringen.
Instruktioner
- Ugn 225 grader.
- Fräs löken i lite smör i en gryta tills löken börjar få färg.
- Stek färsen i lite smör i en stekpanna. Rör med en trägaffel och stek tills färsen smular sig. Lägg över efter hand i grytan. Salta och peppra.
- Tillsätt krossade tomater, HP-sås, tomatpuré och cayennepeppar. Rör om och låt röran småputtra ca 5 minuter. Späd ev med lite vatten om röran verkar för torr och smaka av med salt och peppar.
- Låt spenaten tina och rinna av om den är djupfryst. Fräs spenaten i smör och pressa över vitlök.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt rinna av och mosa den med elvisp. Tillsätt mjölk och smör under fortsatt vispning.
- Smörj en ugnssäker form, ca 20x30 cm. Bred ut köttfärsröran i formen. Täck med spenat och överst potatismos. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg, ca 10 minuter.
Publicerat den
30 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar