Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig färs under täcke

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Kan göras klart i god tid och bara gratineras inför serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader.
  2. Fräs löken i lite smör i en gryta tills löken börjar få färg.
  3. Stek färsen i lite smör i en stekpanna. Rör med en trägaffel och stek tills färsen smular sig. Lägg över efter hand i grytan. Salta och peppra.
  4. Tillsätt krossade tomater, HP-sås, tomatpuré och cayennepeppar. Rör om och låt röran småputtra ca 5 minuter. Späd ev med lite vatten om röran verkar för torr och smaka av med salt och peppar.
  5. Låt spenaten tina och rinna av om den är djupfryst. Fräs spenaten i smör och pressa över vitlök.
  6. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt rinna av och mosa den med elvisp. Tillsätt mjölk och smör under fortsatt vispning.
  7. Smörj en ugnssäker form, ca 20x30 cm. Bred ut köttfärsröran i formen. Täck med spenat och överst potatismos. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen tills ytan har fått fin färg, ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.