En läcker variant på fisk. Och matig med krämig coleslaw till.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda kryddorna till laxen. Stöt gärna i en mortel. Gnid in fisken ordentligt och låt stå en stund. Hetta upp en stekpanna och stek fisken några minuter på varje sida i smör och olivolja. Lägg fisken i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 48 grader, ca 15 minuter.
- Coleslaw:
Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Lägg ägg, vinäger och senap i en bunke. Mixa med en stavmixer och häll under tiden på oljan i en tunn stråle tills det blir en tjock majonnäs. Tillsätt limeskalet. Vänd runt kålen med önskad mängd av dressingen. Smaka av med salt och peppar.
- Bryn smöret till servering i en liten stekpanna och tillsätt sojan. Häll smöret över laxen och servera med coleslaw, nykokt ris och klyftad lime.
Publicerat den
5 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar