Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig laxsida med krämig coleslaw

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En läcker variant på fisk. Och matig med krämig coleslaw till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda kryddorna till laxen. Stöt gärna i en mortel. Gnid in fisken ordentligt och låt stå en stund. Hetta upp en stekpanna och stek fisken några minuter på varje sida i smör och olivolja. Lägg fisken i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 48 grader, ca 15 minuter.
  3. Coleslaw: Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Lägg ägg, vinäger och senap i en bunke. Mixa med en stavmixer och häll under tiden på oljan i en tunn stråle tills det blir en tjock majonnäs. Tillsätt limeskalet. Vänd runt kålen med önskad mängd av dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bryn smöret till servering i en liten stekpanna och tillsätt sojan. Häll smöret över laxen och servera med coleslaw, nykokt ris och klyftad lime.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.