Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddiga rullar á la hajibaba

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Kryddiga indiska köttfärsrullar som serveras med en god yoghurtsås med en massa smakrika ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Blanda alla ingredienser, häll upp på ett stort fat och ställ kallt medan du gör rullarna. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Finhacka lök och vitlök. Blanda ägg, ströbröd och mjölk. Blanda färsen med löken och med äggblandningen i en skål och rör i alla kryddorna. Arbeta färsen ordentligt, eventuellt med ytterligare lite ströbröd. Forma till avlånga, drygt tumstjocka rullar.
  3. Lägg rullarna på bakplåtspapper på en plåt och sätt in strax ovanför mitten i ugnen. Stek 10-15 minuter, beroende på hur tjocka rullarna är.
  4. Lägg de varma rullarna i den kalla yoghurtsåsen på fatet. Strö över hackad paprika och kokosflingor, som rostats i torr stekpanna.
  5. Servera med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.