- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
från kokboken-Frestande kycklingrätter.
Instruktioner
- 1. värm oljan i en stor gryta. Tillsätt lök, stek den gyllenbrun. Tillsätt vitlök och ingefära. Låt puttra i 2 minuter.
2 .tillsätt garam masala, koriander och gurkmeja. Rör oavbrutet på värmen i 2 minuter.
3. Rör i en hel tomatburk, tillsätt kycklingbitar och mynta. Koka på låg värme i ca 45 minuter eller tills kycklingen är klar. Rör om då och då för att det inte ska fastna i botten. Häll i lite vatten om det ändå skulle börja fastna.
4. Rör i yoghurt och nötter. Servera rätten garnerad med koriander.
- Tips:
Gör din egen garam masala genom att torr-rosta koriander, kummin och kardemummafrön, svartpepparkorn och en hel kanel var för sig tills de släpper ifrån sig sin doft. Mal dem fint i mixer och förbara i lufttät behållare. Håller i många månader.
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar