Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling curry med cashewnötter och mandel

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

från kokboken-Frestande kycklingrätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. värm oljan i en stor gryta. Tillsätt lök, stek den gyllenbrun. Tillsätt vitlök och ingefära. Låt puttra i 2 minuter. 2 .tillsätt garam masala, koriander och gurkmeja. Rör oavbrutet på värmen i 2 minuter. 3. Rör i en hel tomatburk, tillsätt kycklingbitar och mynta. Koka på låg värme i ca 45 minuter eller tills kycklingen är klar. Rör om då och då för att det inte ska fastna i botten. Häll i lite vatten om det ändå skulle börja fastna. 4. Rör i yoghurt och nötter. Servera rätten garnerad med koriander.
  2. Tips: Gör din egen garam masala genom att torr-rosta koriander, kummin och kardemummafrön, svartpepparkorn och en hel kanel var för sig tills de släpper ifrån sig sin doft. Mal dem fint i mixer och förbara i lufttät behållare. Håller i många månader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.