Mör kyckling i en het marinad - en sammansättning som harmoniserar perfekt. Ett spännande recept som måste provas!
Instruktioner
- Skala och hacka vitlök och schalottenlök. Ta bort stjälk och kärnor från chilifrukterna och skölj av dem under rinnande kallt vatten. Hacka dem fint. Tvätta händerna efteråt.
- Dela kycklinglåren i två delar längs leden. Lägg kycklingdelarna i en grund form. Blanda vitlök, schalottenlök och chili med resten av ingredienserna i marinaden. Pensla kycklingbitarna med marinaden, täck över med plastfolie och ställ in i kylen i 2-3 timmar.
- Värm upp oljan i en stekpanna. Salta kycklingbitarna, ta upp dem ur marinaden och bryn dem kraftigt. Häll över överbliven marinad och låt kycklingdelarna stekas färdiga, övertäckta på svag värme i ca 25-30 minuter. Vänd dem en gång. Servera kycklingen tillsammans med tacos eller vitt osötat bröd.
Publicerat den
17 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar