Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling i chili

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mör kyckling i en het marinad - en sammansättning som harmoniserar perfekt. Ett spännande recept som måste provas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka vitlök och schalottenlök. Ta bort stjälk och kärnor från chilifrukterna och skölj av dem under rinnande kallt vatten. Hacka dem fint. Tvätta händerna efteråt.
  2. Dela kycklinglåren i två delar längs leden. Lägg kycklingdelarna i en grund form. Blanda vitlök, schalottenlök och chili med resten av ingredienserna i marinaden. Pensla kycklingbitarna med marinaden, täck över med plastfolie och ställ in i kylen i 2-3 timmar.
  3. Värm upp oljan i en stekpanna. Salta kycklingbitarna, ta upp dem ur marinaden och bryn dem kraftigt. Häll över överbliven marinad och låt kycklingdelarna stekas färdiga, övertäckta på svag värme i ca 25-30 minuter. Vänd dem en gång. Servera kycklingen tillsammans med tacos eller vitt osötat bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.