Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med 40 vitlöksklyftor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bli inte skrämda av alla de vitlök som denna rätt inehåller. Man tror förstås att det blir hur starkt som helst men så är det inte.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kycklingen kan lagas hel eller i halvor. Men börja med att olja en liten långpanna eller stor ugnsform med ungefär hälften av olivoljan. Skala och skär moroten i bitar. Om du tänker steka kycklingen i halvor så lägg alla de oskalade vitlöksklyftorna i långpannan, om det gäller en hel kyckling så fyll kycklingen med ungefär hälften av de oskalade klyftorna och lägg resten i långpannan. Lägg också dit skalad morot i bitar. Bryn kycklingen eller kycklinghalvorna runt om i resten av oljan, så att köttet får fin färg. Salta och peppra ordentligt. Placera den brynta kycklingen över vitlöksklyftorna och morotsbitarna i långpannan. Vispa ur stekpannan med vin och mycket gärna en skvätt konjak också och kör runt lite med en visp så att stekskyn löses upp. Häll skyn över kycklingbitarna i långpannan. Lägg på timjankvistarna, gärna klippta i småbitar. Täck långpannan med aluminiumfolie så att det hela blir tätt. Sätt in i 200 C i 1 timme 15 minuter för hela kycklingen, 45-50 minuter för halvor.
  2. Servera med små fina kokta potatisar och haricots-verts.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.