Bli inte skrämda av alla de vitlök som denna rätt inehåller.
Man tror förstås att det blir hur starkt som helst men så är det inte.
Instruktioner
- Kycklingen kan lagas hel eller i halvor. Men börja med att olja en liten långpanna eller stor ugnsform med ungefär hälften av olivoljan. Skala och skär moroten i bitar. Om du tänker steka kycklingen i halvor så lägg alla de oskalade vitlöksklyftorna i långpannan, om det gäller en hel kyckling så fyll kycklingen med ungefär hälften av de oskalade klyftorna och lägg resten i långpannan. Lägg också dit skalad morot i bitar. Bryn kycklingen eller kycklinghalvorna runt om i resten av oljan, så att köttet får fin färg. Salta och peppra ordentligt. Placera den brynta kycklingen över vitlöksklyftorna och morotsbitarna i långpannan. Vispa ur stekpannan med vin och mycket gärna en skvätt konjak också och kör runt lite med en visp så att stekskyn löses upp. Häll skyn över kycklingbitarna i långpannan. Lägg på timjankvistarna, gärna klippta i småbitar. Täck långpannan med aluminiumfolie så att det hela blir tätt. Sätt in i 200 C i 1 timme 15 minuter för hela kycklingen, 45-50 minuter för halvor.
- Servera med små fina kokta potatisar och haricots-verts.
Publicerat den
12 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar