Smakkombinationerna i denna rätt är något utöver det vanliga ...
Instruktioner
- Blanda soja, vitlök, olja och salt. Lägg kycklingen i en påse med marinaden. Låt dra i 1 timme.
- Skala rödbetorna och koka dem 20 minuter i lättsaltat vatten.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Häll upp potatisgratängen i en ugnsfast form, strö över riven ost och gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
- Ta upp kycklingbrösten och stek dem gyllenbruna i stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem i en ugnsfast form och stek i ugnen i 15-20 minuter, tills innertemperaturen är 70-72 grader.
- Skala och skiva löken. Fräs den i smör, tillsätt honung och stek mjuk på medelvärme. Klyfta de kokta rödbetorna och lägg på ett fat. Smula över getosten.
- Servera kycklingen med karamelliserad lök, rödbetor/smulad chévre, spenat, den krämiga potatisgratängen och färsk timjan.
Publicerat den
11 september 2016
Liknande recept
Skriv kommentar