Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med karamelliserad lök, rödbetor med getost och gyllenepotatisgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakkombinationerna i denna rätt är något utöver det vanliga ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda soja, vitlök, olja och salt. Lägg kycklingen i en påse med marinaden. Låt dra i 1 timme.
  2. Skala rödbetorna och koka dem 20 minuter i lättsaltat vatten.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Häll upp potatisgratängen i en ugnsfast form, strö över riven ost och gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  5. Ta upp kycklingbrösten och stek dem gyllenbruna i stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem i en ugnsfast form och stek i ugnen i 15-20 minuter, tills innertemperaturen är 70-72 grader.
  6. Skala och skiva löken. Fräs den i smör, tillsätt honung och stek mjuk på medelvärme. Klyfta de kokta rödbetorna och lägg på ett fat. Smula över getosten.
  7. Servera kycklingen med karamelliserad lök, rödbetor/smulad chévre, spenat, den krämiga potatisgratängen och färsk timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.