Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med lönnsirap och apelsin

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Smal och god kycklingrätt som kan rekommenderas som man har lite bråttom och vill laga nåt enkelt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör flera snitt i kycklingfiléerna. Blanda övriga ingredienser i en stor flatbottnad skål.
  2. Vänd kycklingbrösten i marinaden tills de är helt täckta. Om man inte ska laga kycklingen direkt går det bra att låta den marinera i kycklingen i kylskåpet ett dygn före servering. Då blir den extra god.
  3. Värm ugnsgrillen/utegrillen. Stek kycklingen i 5-6 minuter på varje sida. Pensla på marinad under grilltiden så blir filéerna glansiga och gyllenbruna. Om man inte är van med grillfunktionen så kan man steka den "som vanligt" men i ca 40-50 minuter (eller tills filéerna är klara).
  4. Servera med en grönsallad/sallad med dressing.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.