Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling på djävulskt vis (Pollo al diavolo)

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Har olika recept på denna italienska kyckling, receptet tror jag härstammar från Toscana.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera kycklingarna med en vass kniv. Blanda senapspulver, vinäger, vatten, salt, nymald peppar och paprika till en tjock smet. Klä gärna en långpanna med stekfolie (spar disk- och ugnsrengöring och gör kycklingen saftigare).
  2. Pensla kycklinghalvorna först på insidan med senapssåsen. Lägg dem sedan med skinnsidan upp i långpannan (som just rymmer upp till 6 kycklinghalvor) och pensla resten av såsen ovanpå. All sås ska gå åt. Täck pannan med stekfolie (alltså ej aluminiumfolie) och stek i 200º ugnsvärme 45 minuter. Så här långt kan rätten förberedas i god tid.
  3. Strö sedan över parmesanost, riven på grövsta sidan av rivjärnet och droppa på olja. Gratinera kycklingen - nu utan stekfolie över - i 225º ugnsvärme i 20 minuter.
  4. Servera denna mycket goda rätt med nykokt potatis, haricots verts eller sockerärter och citronklyftor. Ev också med en mild tomatsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.