Har olika recept på denna italienska kyckling, receptet tror jag härstammar från Toscana.
Instruktioner
- Halvera kycklingarna med en vass kniv. Blanda senapspulver, vinäger, vatten, salt, nymald peppar och paprika till en tjock smet. Klä gärna en långpanna med stekfolie (spar disk- och ugnsrengöring och gör kycklingen saftigare).
- Pensla kycklinghalvorna först på insidan med senapssåsen. Lägg dem sedan med skinnsidan upp i långpannan (som just rymmer upp till 6 kycklinghalvor) och pensla resten av såsen ovanpå. All sås ska gå åt.
Täck pannan med stekfolie (alltså ej aluminiumfolie) och stek i 200º ugnsvärme 45 minuter. Så här långt kan rätten förberedas i god tid.
- Strö sedan över parmesanost, riven på grövsta sidan av rivjärnet och droppa på olja. Gratinera kycklingen - nu utan stekfolie över - i 225º ugnsvärme i 20 minuter.
- Servera denna mycket goda rätt med nykokt potatis, haricots verts eller sockerärter och citronklyftor. Ev också med en mild tomatsallad.
Publicerat den
10 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar