Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling på mästarvis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett recept från årets kock 2005, Stefan Eriksson. Lätt att tillaga och så god i sällskap med fint salt, fruktig olivolja och örter. Lägg till eller ta bort grönsaker allt efter säsong. Buljongen som blir över sparar du och använder till annat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vitlöken i klyftor. Skala morötterna, palsternackorna, jordärtskockor och lök, dela grönsakerna i bitar. Ansa och klyfta fänkålen. Snitta, skölj och skär purjon i bitar. Bryt av den nedersta hårda delen på sparrisen. Skär sparrisen i bitar.
  2. Lägg kycklingen i en stor kastrull. Häll på kallt vatten så det precis täcker. Koka upp och sjud ca 5 minuter. Skumma av väl och sjud under lock 15 minuter.
  3. Tillsätt grönsakerna utom sparrisen och tomaterna och sjud ca 20 minuter eller tills kycklingen är klar. Låt sparris och tomat koka med de sista 2-3 minuterna.
  4. Ta upp kycklingen, bena ev ur den. Dela kycklingen i portionsbitar. Servera kycklingen med grönsakerna och med lite av buljongen i djupa tallrikar. Krydda med salt och peppar. Ringla över olivoljan och strö över örterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.