Ett recept från årets kock 2005, Stefan Eriksson. Lätt att tillaga och så god i sällskap med fint salt, fruktig olivolja och örter. Lägg till eller ta bort grönsaker allt efter säsong. Buljongen som blir över sparar du och använder till annat.
Instruktioner
- Dela vitlöken i klyftor. Skala morötterna, palsternackorna, jordärtskockor och lök,
dela grönsakerna i bitar. Ansa och klyfta fänkålen. Snitta, skölj och skär purjon i bitar. Bryt av den nedersta hårda delen på sparrisen. Skär sparrisen i bitar.
- Lägg kycklingen i en stor kastrull. Häll på kallt vatten så det precis täcker. Koka upp och sjud ca 5 minuter. Skumma av väl och sjud under lock 15 minuter.
- Tillsätt grönsakerna utom sparrisen och tomaterna och sjud ca 20 minuter eller tills kycklingen är klar. Låt sparris och tomat koka med de sista 2-3 minuterna.
- Ta upp kycklingen, bena ev ur den. Dela kycklingen i portionsbitar. Servera kycklingen med grönsakerna och med lite av buljongen i djupa tallrikar. Krydda med salt och peppar. Ringla över olivoljan och strö över örterna.
Publicerat den
17 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar