Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling på risbotten

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Praktisk och god middag där allt blir klart på samma gång i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i fyra delar. Salta och krydda dem med peppar och paprikapulver.
  2. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skär sellerin i tärningar. Koka purjolök och selleri i lite lättsaltat vatten 2 minuter.
  3. Blanda samman ris, buljong, salt och grönsaker och lägg på ett smort eldfast fat. Lägg kycklingbitarna ovanpå.
  4. Ställ fatet mitt i ugnen ca 50 minuter, tills kycklingbitarna blir möra och vätskan har kokat in.
  5. Lägg tomatklyftor på fatet när ca 10 minuter återstår av stektiden.
  6. Strö över rikligt med klippt persilja.
  7. Ugn 200 grader
  8. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.