Giovanni på Hotel Renato kallar detta för en Antipasto freddo, en kall första förrätt.Rätten är mycket lättlagad. Den är också perfekt som bufférätt. Den förbereds ena dagen för att ätas den andra.
Ingredienser
Instruktioner
Blanda samtliga ingredienser till buljongen i en stor gryta och låt det koka ihop ca 30 minuter.
Lägg ner kycklingfiléerna i buljongen och låt dem sakta sjuda 12-15 min tills köttet är genomtillagat (70° innertemperatur). Vänd köttet efter halva tiden.
Ta upp köttet, kyl snabbt ner buljongen och lägg sedan ner köttet igen i den kalla buljongen Låt stå i kylen 6 timmar eller över natten.
Vitlökshack:
Blanda samman hackad vitlök med hackad rosmarin och salvia.
Ta upp kycklingköttet och skär det i mycket tunna skivor. Lägg skivorna i en form med kanter. Strö över lökhacket och ringla sedan över marinaden, d v s olivolja, balsamvinäger och buljong. Låt stå i kylen ytterligare 2 timmar.
Förbered salladen:
Skär ett kryss i tomaterna och skålla dem i kokande vatten ca 1/2 minut. Spola snabbt av dem i kallt vatten, dra bort skinnet och kärna ur tomaterna. Skär tomatköttet i små tärningar.
Skölj, torka och dela salladen. Skölj, kärna ur och skär päronet i fina tärningar.
Lägg upp direkt på tallrikar med sallad, tomat och päron i en hög på mitten och köttskivorna runtomkring.
Ringla lite olivolja och balsamvinäger över och strö på lite flingsalt.
Ska prova detta till midsommar afton, ska bli spännande :)