Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingsoppa med ris

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det här är en härlig mustig kycklingsoppa för frostiga vinterdagar. Låt de smakrika ingredienserna sjuda länge och sedan värma dig från topp till tå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lökarna. Skala selleristjälkarna och morötterna och skär dem i ½ cm bitar.
  2. Varva kycklingbröst, ris, lök, selleri, morötter, persilja, ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar, timjan, vitlökspulver och lagerblad i en stor gryta.
  3. Häll buljongen i grytan och koka upp. Skumma av och sänk värmen till medelvärme. Lägg på lock och låt sjuda sakta 50 minuter.
  4. Ta upp kycklingbröstet och lägg det på en skärbräda. Låt svalna något. Ta loss köttet från benen och släng skinn och ben. Tärna köttet och lägg tillbaka det i grytan. Låt sjuda fem-tio minuter tills köttet är genomvarmt. Smaka av med salt och svartpeppar, ta bort lagerbladet och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.