Det här är en härlig mustig kycklingsoppa för frostiga vinterdagar. Låt de smakrika ingredienserna sjuda länge och sedan värma dig från topp till tå.
Instruktioner
- Skala och hacka lökarna. Skala selleristjälkarna och morötterna och skär dem i ½ cm bitar.
- Varva kycklingbröst, ris, lök, selleri, morötter, persilja, ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar, timjan, vitlökspulver och lagerblad i en stor gryta.
- Häll buljongen i grytan och koka upp. Skumma av och sänk värmen till medelvärme. Lägg på lock och låt sjuda sakta 50 minuter.
- Ta upp kycklingbröstet och lägg det på en skärbräda. Låt svalna något. Ta loss köttet från benen och släng skinn och ben. Tärna köttet och lägg tillbaka det i grytan. Låt sjuda fem-tio minuter tills köttet är genomvarmt. Smaka av med salt och svartpeppar, ta bort lagerbladet och servera.
Publicerat den
18 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar