Knapriga kycklingvingar direkt ur ugnen får extra göd med krämig och stark jordnötsdipp.
Instruktioner
- Skölj kycklingvingarna och torka av dem med hushållspapper. Skär bort vingspetsarna med en kniv och använd till något annat. Lägg köttet i en grund form.
- Rör ihop socker med vinäger och soja i en liten skål. Skala vitlöken, pressa i den och rör om. Häll marinaden över kycklingvingarna och låt em dra övertäckta i kylskåp i flera timmar, helst över natten. Vänd dem en gång.
- Sätt ugnen på 220 grader. Täck en plåt med aluminiumfolie, pensla över olja. Ta kycklingvingarna ur marinaden, skaka av dem lite, lägg dem på plåten, stek mitt i ugnen 15 minuter. Vänd dem, pensla över lite marinad och stek ytterligare i 5 minuter. Vänd igen, pensla över marinad och stek i 10 minuter.
- Blanda jordnötssmör, gräddfil och citronsaft i en skål och rör ihop till en smidig massa. Krydda jordnötsdippen med salt, peppar och cayennepeppar.
- Servera kycklingvingarna med citronklyftor och dippsåsen.
Publicerat den
28 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar