Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läckerbitar.

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Min man har bakat dom är för många år sedan till barnen på dagis. Dom gick som smör barnen och personalen bara älskar dom och vi här hemma.

Ingredienser

Instruktioner

Gör så här. Rör om smör och socker pösigt och tillsätt ägget. Smält blockchokladen i ett vattenbad och rör ner den. Blanda torra ingredienserna och hackade nötter, rör ner den växelvis i äggsmeten med filmjölken och mjölk. Bred ut smeten i en bröad långpanna som har halva storleken än en normal stor långpanna. grädda i 225 grader i mitten av ugnen i 20 minuter. fyllningen koka vatten och sockret i en kastrull till en simmig lag som trådarsig. Rör ihopp ägg-gulorna och häll över den heta lagen vispa tills det svalnat, rör ner smöret lite i taget tillsätt blockchokladen i små bitar och vaniljsocker. Dela kakan i två halvor lägg på fyllning ta den ena halva och lägg den på den andra halvan,täck med fyllning på locket av kakan.garnera med valnötskärnor,skär kakan i bitar ca 30st. Lycka till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.