Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättbakad rabarberkaka

 
Skriv ut

Baka en god rabarberkaka till kaffet nu när rabarbern är späd och fin. Den här kakan rör du lätt ihop och nej, det ska inte vara bakpulver i smeten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ägget och mjölet blandat med havregryn. Blanda väl.
  2. Bred ut smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 1-1 ½ l. Skär rabarbern i tunna bitar och lägg över kakan.
  3. Strö över nötter och socker. Grädda i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter.
  4. Ugn 175°

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.