Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laktosfri mördegspaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Som laktosintolerant eller glutenallergiker finns det sällan alternativ till den vanliga bärpajen men här kommer vår härliga mördegspaj med blåbär och vanilj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200° C.

  2. Paj: Lägg mjöl och socker i en skål, blanda i margarinet tills du får en smulig konsistens. Skala och riv äpple fint och arbeta ihop degen. Klä en pajform (ca 20 cm i diameter) med mördegen och nagga på bottnen med en gaffel.
  3. Grädda i ugn i 15-20 minuter. Låt bottnen svalna medan du blandar ihop vaniljkräm och grädde. Rör ihop dem och rör ut gräddkrämen på pajbotten strax innan serivering. Lägg på blåbär och dekorera med rivet limeskal.
  4. Vaniljkräm: Blanda majsstärkelse och socker i en kastrull. Vispa ned lite av vätskan till en slät redning. Vispa sen ned resten av vätskan, koka upp under omrörning och låt sedan sjuda i ca 2 minuter under fortsatt omrörning. Tillsätt vaniljsocker och låt svalna.
  5. Laktosfri grädde: Lägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 minuter. Smält gelatinet i en tallrik i mikron eller i en tallrik över kokande vatten. Låt svalna en aning. Blanda det med lite av grädden. Vispa med elvisp havregrädde, socker och vaniljsocker. Häll försiktigt ner gelatinblandningen under omrörning. Vispa några minuter så att det blir luftigt. Låt stå svalt i ca 20 minuter innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.