Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lamm curry

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag älskar lamm och curry...

Ingredienser

Instruktioner

Skär bort fett och hinnor från köttet och skär det i kalopsstora bitar. Skala och skiva de gula lökarna och krossa vitlöksklyftorna. Fräs lök och vitlök i smör i en stor gryta. Tillsätt kanelstång, paprika, curry, kajennpeppar, spiskummin, salt, vatten och buljongtärning. Lägg i köttet och låt koka/sjuda cirka 1 timme och 10 minuter. Skala och skär potatisen i små kuber (som till pyttipanna) och för över i grytan när den kokat ungefär en kvart. Kanske kryddningen behöver justeras. Smaka av och tillsätt eventuellt lite mer av de olika kryddorna. Servera med ris.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • farmoringer 19 april 2009

    Tack för en god middag. Jag ökade på potatismängden och använde bara det istället för att servera ris till.

  • engvallfalk 4 april 2015

    Mycket gott tyckte hela familjen. Jag hade ingen kajennpeppar utan tog chili och färsk paprika istället. Vi lade heller inte ner någon potatis utan serverade grytan med ugnsbakad rotfrukter (mest delikatesspotatis som barnen älskar).

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.