Instruktioner
Skär bort fett och hinnor från köttet och skär det i kalopsstora bitar.
Skala och skiva de gula lökarna och krossa vitlöksklyftorna.
Fräs lök och vitlök i smör i en stor gryta.
Tillsätt kanelstång, paprika, curry, kajennpeppar, spiskummin, salt, vatten och buljongtärning.
Lägg i köttet och låt koka/sjuda cirka 1 timme och 10 minuter.
Skala och skär potatisen i små kuber (som till pyttipanna) och för över i grytan när den kokat ungefär en kvart.
Kanske kryddningen behöver justeras.
Smaka av och tillsätt eventuellt lite mer av de olika kryddorna.
Servera med ris.
Tack för en god middag. Jag ökade på potatismängden och använde bara det istället för att servera ris till.
Mycket gott tyckte hela familjen. Jag hade ingen kajennpeppar utan tog chili och färsk paprika istället. Vi lade heller inte ner någon potatis utan serverade grytan med ugnsbakad rotfrukter (mest delikatesspotatis som barnen älskar).