Grekisk piff på klassikern köttbullar med potatismos.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg ströbrödet i vatten och låt svälla.
Klipp ner rosmarin till ca 8-10 cm långa kvistar och plocka bort bladen på nedre delen av kvisten.
Lägg undan kvistarna tills det är dags för bullarna.
- Skala och finhacka löken och blanda med färsen.
Pressa ner vitlöken. Knäck i ägget och häll i det svällda ströbrödet. Finhacka och blanda ner 1 msk rosmarin.
Smula ner fetaosten och smaka av med salt och peppar.
Blanda samman till en smidig färs.
- Blöt händerna och forma små dolmar. Stick in en liten rosmarinkvist i varje. Lägg dolmarna i en ugnsfast form och rulla in dem i lite olivolja.
Stek dolmarna i mitten av ugnen till de fått fin färg, ca 20-25 minuter.
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter.
Häll av vattnet och mosa potatisen med en stöt.
Vispa i smör och mjölk, tillsätt kryddorna. Vispa moset slätt och poröst.
Hacka vårlöken fint och blanda ner den i moset.
- Servera tillsammans med lammfärsdolmarna och en god grönsallad.
Publicerat den
1 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar