Lammfärsbiffarna går utmärkt att grilla, men du kan också tillaga dem i stekpanna eller i ugnen.
Myntan kan ersättas med persilja. Du kan naturligtvis använda andra grönsaker att steka och blanda ner lite lök eller svamp.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda lammfärs, mynta, salt, peppar och ajvar relish. Forma 8 avlånga biffar av färsen. Bryn dem runt om i lite smör. Lägg över i en ugnsform och stek vidare 8 minuter i ugnen. Trä upp biffarna på spett.
- Dippen:
Smula fetaosten och blanda med yoghurt, citronsaft, mynta och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva squash och tomater i 1 cm tjocka skivor. Dela paprikorna i stora bitar. Stek grönsakerna i lite olja - antingen i panna ett par minuter på varje sida eller i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
- Strö över flingsalt och ringla över lite olivolja på grönsakerna när de serveras tillsammans med spetten och dippen.
Publicerat den
6 mars 2017
Liknande recept
Skriv kommentar