Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärsspett med fetaostdipp och rostade grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lammfärsbiffarna går utmärkt att grilla, men du kan också tillaga dem i stekpanna eller i ugnen. Myntan kan ersättas med persilja. Du kan naturligtvis använda andra grönsaker att steka och blanda ner lite lök eller svamp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda lammfärs, mynta, salt, peppar och ajvar relish. Forma 8 avlånga biffar av färsen. Bryn dem runt om i lite smör. Lägg över i en ugnsform och stek vidare 8 minuter i ugnen. Trä upp biffarna på spett.
  3. Dippen: Smula fetaosten och blanda med yoghurt, citronsaft, mynta och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva squash och tomater i 1 cm tjocka skivor. Dela paprikorna i stora bitar. Stek grönsakerna i lite olja - antingen i panna ett par minuter på varje sida eller i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
  5. Strö över flingsalt och ringla över lite olivolja på grönsakerna när de serveras tillsammans med spetten och dippen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.