Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammgryta med kanel och spiskummin

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Gott att bjuda på

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i kuber 2x2 cm. Hacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp oljan i en gryta och fräs kött, lök och vitlök. Tillsätt små linser, passerade tomater, lagerblad, buljongtärning, saffran, spiskummin, tomatpuré, honung, citronsaft och kanelstång. Sätt på locket och koka upp. Koka på medelvärme ca 30 minuter.
  3. Under tiden skär morot i 1 cm slantar och selleri i kuber 1,5 x 1,5 cm. Lägg i morot och rotselleri. Sätt på locket och koka i ca 20 minuter.
  4. Häll i russin och färsk koriander och smaka av med salt. Servera med tex bulgur eller bröd och en klick matlagningsyoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.