Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammspett med örtäggröra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Goda kryddiga lammspett passar bra till örtäggröran. Smidigt att tillaga i ugnen men går också bra att steka i tex. en grillpanna. Läckert, smart och nyttigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ammfärs med ägg, spiskummin, chilipulver, salt och oregano. Blanda ordentligt och ställ svalt i 30 minuter. Dela färsen i 8 bitar, forma varje bit till en cigarrformad rulle runt grillspetten. Lägg spetten på ett ugnsfast fat och grädda i ugnen i 225 grader i 15 minuter.
  2. Knäck äggen i en bunke och häll i grädde och salt. Vispa lite löst med en gaffel så att äggen blir lite blandade. Hacka örterna och blanda i. Värm smör eller olja i en stekpanna, helst teflon. Häll i smeten och sänk värmen till medel. Rör försiktigt hela tiden så att äggsmeten blir grynig och samtidigt krämig.
  3. Servera spetten och äggröran med sallad, tomater och någon kvist med färska örter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.