En ljuvlig stek som späckas med vitlök, rosmarin och sardeller.
Instruktioner
- Putsa steken.
- Stick 6-8 hål runtom steken med en vass kniv. Tryck ner fingret i varje hål och stick ner en vitlöksklyfta, en sardell och en rosmarinkvist i varje. Gnid in med citronsaften, salta och peppra rejält runtom. Lägg steken på en långpanna med skalade grönsaker skurna i bitar och kryddor runtom.
- Ställ in i 175 graders ugn och stek tills innertemperaturen är 67 grader. Stek lite till om du vill ha helt genomstekt kött. Koka upp buljong och vin under tiden och häll det i långpannan efter cirka 30 minuter av stektiden. Ta ut steken när den är klar och låt vila i cirka 15 minuter.
- Sila ner skyn i en kastrull. Koka upp och red med lite maizena utrört i kallt vatten. Tillsätt grädde, salt och peppar.
- Koka bönorna i lättsaltat vatten ett par minuter. Häll av vattnet. Stek sedan bönorna i oljan i en het panna tills de börjar mjukna. Pressa över vitlök, salta och peppra.
- Skiva köttet tunt och servera med såsen, grönsakerna och potatispuré.
Publicerat den
3 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar