Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lao-Thai Curry

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna rätt är inspirerad av den typ av curry som görs i Laos och Thailand. Jag förespråkar verkligen att köpa äkta röd eller gul currypasta för smakens skull. Rätten går även att göra med fisk och skaldjur, men det får ni prova er fram till. Den går även att göra vegetarisk genom att byta ut köttet mot en smakrik potatissort. Den som vill kan koka ris till, och samtidigt öka på antalet portioner, men det behövs egentligen inte och utan ris är rätten LCHF.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala ingefäran och dela den i några få stora bitar. Skär av ändarna på citrongräset och kapa stråt på mitten, krossa delarna lätt med flatan av en stor kökskniv.
  2. Häll kokosmjölken i en medelstor gryta och lägg i ingefära, citrongräs och kaffir limelöv. Koka upp och låt sjuda försiktigt i 30 minuter innan du fiskar dem.
  3. Lägg i currypastan och rör om till den lösts upp i kokosmjölken.
  4. Skär köttet i munsbitar och lägg i kokosmjölken (man kan om man vill försteka köttet men det är inte nödvändigt), koka upp kokosmjölken och låt sjuda i 10 minuter.
  5. Häll på de frysta wokgrönsakerna och lägg på ett lock. Värm upp och rör om några gånger. När wokgrönsakerna är genomvarma är curryn klar för servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.