Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lavendelskum med hallon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lavendelblommorna som skall vara i receptet hittas lättast på apoteket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp lavendelblommorna med rosévinet och socker i en kastrull. Låt blandningen svalna och sila över i en skål.
  2. Rör ut mjölet med rödbetssaften och blanda med äggulorna och lavendelvinet. Kör till ett fast skum med stavmixer i hett vattenbad ca 10 minuter. Ställ skummet täckt i kylen i ca 1 timme.
  3. Vispa grädden och vänd ner den i lavendelsmeten. Ansa hallonen och skölj dem ev och klappa dem torra. Fördela skummet i fyra glas och dekorera med hallonen och droppa över limesaft, sikta över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.