Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax- och potatispizza

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 dag 30 minuter
Skriv ut

God och enkel variant av pizza med nordiska smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda salt, socker och svartpeppar. Gnid in blandningen i den skinnfria laxfilén, lägg i en plastpåse och knyt ihop. Förvara i kyl 1 dygn och vänd påsen några gånger. Häll bort laken.
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Skiva potatisen tunt. Koka den i vatten ca 2 minuter, låt rinna av. Skiva löken. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut kesella på pizzabotten och strö över hälften av osten. Lägg på potatis, lök och resten av osten. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.
  3. Skär laxen i tunna skivor. Lägg spenat och lax på pizzan. Mal peppar och riv citronskal över. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.