Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxbiffar med quinoasallad och pepparrotsyoghurt

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En snabb och enkel rätt som känns nyttig, i tiden och som är smakfylld.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med laxbiffssmeten. Lägg laxfileérna, grädde och senap i en mixer och kör det snabbt till en grov massa. Tillsätt ägg, gräslök och kryddor. Låt vila.
  2. Blanda samman ingredienserna till pepparrotsyoghurten och låt den stå i kylen till serveringen.
  3. Koka quinoan. Skär loss små buketter av blomkålen och koka dem i saltat vatten tills de är al dente (har tuggmotsstånd kvar). Skiva rödlöken tunt. Rosta solrosfröna i en het stekpanna. Skala gurkan och ta ur kärnhuset. Skär sedan grova bitar och blanda samman dessa med blomkål och quinoan, lök och solrosfrön. Pressa över halva citronen, häll över 2 msk god olivolja. Klipp över dillen, riv över citronzest och salta och peppra efter smak.
  4. Stek laxbiffarna snabbt precis före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.