- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
En snabb och enkel rätt som känns nyttig, i tiden och som är smakfylld.
Instruktioner
- Börja med laxbiffssmeten. Lägg laxfileérna, grädde och senap i en mixer och kör det snabbt till en grov massa. Tillsätt ägg, gräslök och kryddor. Låt vila.
- Blanda samman ingredienserna till pepparrotsyoghurten och låt den stå i kylen till serveringen.
- Koka quinoan.
Skär loss små buketter av blomkålen och koka dem i saltat vatten tills de är al dente (har tuggmotsstånd kvar).
Skiva rödlöken tunt. Rosta solrosfröna i en het stekpanna. Skala gurkan och ta ur kärnhuset. Skär sedan grova bitar och blanda samman dessa med blomkål och quinoan, lök och solrosfrön. Pressa över halva citronen, häll över 2 msk god olivolja. Klipp över dillen, riv över citronzest och salta och peppra efter smak.
- Stek laxbiffarna snabbt precis före serveringen.
Publicerat den
6 mars 2016
Liknande recept
Skriv kommentar