Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpaj med sparris

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

En paj bakad på grovt mjöl och med lite lyxig fyllning av varmrökt lax och grön sparris

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop mjöl och margarin. Tillsätt vattnet och samla till en deg. Tryck ut den i en pajform och ställ kallt 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  3. Skär purjolöken i fina skivor. Skär bort den nedersta biten på sparrisen. Fräs purjo och sparris lite lätt var för sig. Salta. Lägg purjolöken i botten på pajskalet. Dela laxen i bitar och fördela ovanpå.
  4. Blanda parmesan, majonnäs , crème fraiche, dill, ägg, salt och peppar. Häll äggstanningen över laxen. Toppa med sparrisen. Grädda pajen mitt i ugnen 25-30 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.