Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF- Godaste Hallon och chokladtårtan

(14 kommentarer)  
LCHF- Godaste Hallon och chokladtårtan LCHF- Godaste Hallon och chokladtårtan LCHF- Godaste Hallon och chokladtårtan
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

LCHF = Low carb high fat = Lite kolhydrater, mera fett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Vispa samman smör med äggulor. Skrapa ur märgen ur vaniljstången ner i smörblandningen. Smält chokladbitarna och ner i smörblandningen. Vispa grädden och blanda ned i smörblandningen. Mixa sötmandel till mandelmjöl och blanda ner i smör-gräddeblandningen. Tillsätt även bakpulver.
  2. Grädda i ugnen ca 15 minuter i 175 grader. Låt svalna och dela i 3 st bottnar.
  3. Första lagret kan man ha mosade hallon på och på den andra lagret kan man ha vaniljkräm.
  4. Vaniljkräm: Blanda samman mascarpone, äggulor och vaniljsocker till en kräm/sås.
  5. Täck tårtan med vispad grädde och dekorera med färska hallon.

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • cattis08 12 februari 2009

    Låter jätte gott! Men var får man tag på mandelmjöl? Har aldrig hört talas om det tidigare.

  • morgaine65 13 februari 2009

    Står i receptet: Mixa sötmandel till mandelmjöl ;)) Men det finns färdigt mandelmjöl, hittade en norsk sida: http://www.mamut.net/funksjonellmat/shop/ Tror det blir lika bra att mala/mixa själv!

  • puh76 9 mars 2009

    Lidl säljer mandelmjöl

  • bodandsan 9 juni 2009

    Hejsan! Jag har nu testat att göra denna botten men den blir inte hög över huvudtaget. Så min fundering är om du inte missat äggvitorna för höjdens skull? (i receptet alltså) ha det bra från Bodil

  • Tibbenes 19 juni 2009

    Jag försökte göra denna idag och botten höll inte ihop utan smulade sig,Den steg först men föll sedan ihop .till något platt. Marsankrämen var hypergod.

  • Pennylane1 18 juli 2009

    Känns lite tråkigt att döpa om LCHF till lite kolhydrater, mera fett... är det för att inte skrämma bort folk? High fat betyder mycket fett. Och det är mycket om man jämför med kolisarna. 75 % jmfrt med 5 % ungefär....

  • Malinochclaes 14 oktober 2009

    Jag gjorde denna tårta i helgen och den blev ca. 1,5 cm tjock. Ska man kunna dela den i tre delar?! Jag kunde inte. Det gick knappt att dela den i två delar, den var för lös/smulig. Jag delade stegvis med en bred kniv och la remsorna på tårtfatet till en rund botten. Hallon på, sedan den andra delen. Krämen ovanpå, dekorera med hallon och grädde i en skål. Någon här skrev om glömda äggvitor i smeten. Men det stod inget i receptet om det. Gissning: Ska man vispa dom och blanda i?

  • MalinLuna 16 juni 2010

    Ska testa att baka denna târta och ska prova med lite extra äggvitor, ger en kommentar angâende resultatet senare.

  • Dessi101 31 juli 2010

    Bakade den här tårtan till ett födelsedagskalas i torsdags. Jag fick grädda två bottnar och försöka dela en av dem för det är omöjligt att dela en botten i tre delar. Den reser sig väldigt lite i ugnen. Använde sötningsmedel i både bottnarna och i vaniljkrämen, vill man inte ha artificiellt kan man använda Stevia (stevia.se). Jag tyckte den blev helt OK. Inte lika god som en tårta med vanlig sockerkaksbotten och vanlig marsansås, men med tanke på hur lite socker det är i den var den OK. De övriga som åt av den tyckte dock den var väldigt god. Hur som helst roligt att ha testat att baka denna, tack för receptet! :)

  • gullanjansson 25 februari 2011

    Det låter gott, jag ska ha kalas i helgen och funderar på att testa denna tårta. Kan man få tips på hur mycket stevia man kan ha i, det svårt att dosera tycker jag och det blir en bismak om man får i för mycket.

  • ninadockan 21 juni 2011

    Jag la i äggvitorna hårdvispade sist, men ack nej, inte reste den sig ett dugg. Hur gjorde du för att få den så hög? Men gott var det, lagom sött utan sötning nu när man vant sig av med sötsuget :-)

  • Docklisa 28 maj 2012

    Vaniljsocker går absolut bort om det är LCHF!

  • montignac 16 juni 2012

    värdelös! bakade för säkerhets skull 2 st men icke, hur du kan dela den i 3 bottnar begriper jag inte, mina blev ca 1½ -2 cm höga?! dessutom är vaniljsocker INTE lchf.. denna tårtbotten rekommenderas inte.

  • pejan1 29 juni 2013

    Om ni ska göra den här tårtan så får ni göra botten x 3. Blanda i grädde i vaniljkrämen så den inte flyter bort. Vaniljkrämen blev väldigt god.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.