Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF Kåldolmar

 
Skriv ut

Mycket goda

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på en stor kastrull med vatten (som rymmer vitkålshuvud och täcker det med 80%). Medan vattnet börjar koka så börja med kåldolmsfyllningen. Fräs ihop nötfärs med lök, tillsätt rödvin, fond, grädde och kryddor. Tillsätt några droppar tabasco och låt puttra ca 15-20 minuter. Skär ut roten ur kålen och lägg kålhuvudet i kokande vatten. Koka bladen mjuka och plocka bort allt eftersom de lossnar. Låt inte koka för länge så att de blir mjuka. Se till att få 8-10 blad. Lägg ut bladen och födela färsen jämt. Vik in kanterna och rulla till en dolme. Bryn ovansidan i smör. Lägg dem med skarven ner i en smörad ugnsform. Strö på lite parmensanost och stek i ugnen i 225 grader i ca 25 minuter. Servera med blomkålsris och gräddsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.