Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lime- och ingefärsglass med kiwisalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Glassen har en god frisk syrlighet och en pigg hetta av ingefära. Halvtina glassen- då smakar den ännu godare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äggen. Vispa äggvitorna till fast skum. Vispa äggulor, vaniljsocker och florsocker till en ljusgul, fluffig smet.
  2. Vispa grädden lätt. Blanda ner limeskal och-saft, honung och ingefära i äggulesmeten. Vänd ner äggvita och grädde. Frys smeten i glassmaskin.
  3. Skala och skär kiwin i små tärningar. Blanda kiwin med florsocker och limesaft.
  4. Servera salsan till glassen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.