Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limesockrade hallon med honungsmascarpone

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Receptet uppfanns en nyårsafton för att återkalla sommarens alla smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg hallonen i en bunke och strö över socker. Skölj limen, riv skalet och pressa ut saften. Häll limeskal och limesaft över hallonen och vänd dem försiktigt. Det räcker med ett varv så behåller du hallonen så hela som möjligt. Låt blandningen stå i rumstemperatur tills sockret smält. Ställ i kylen.
  2. Blanda mascarpone och honung i en bunke. Ställ det två timmar i kylen för att stelna.
  3. Hacka chokladen. Lägg den i en bunke och smält över vattenbad eller i mikron.
  4. Rippla chokladsmeten på ett bakplåtspapper med sked eller slickepott, eller spritsa med liten tyll. Låt fantasin skapa mönster. Förvara svalt.
  5. Servering: Fördela hallonen i glas. Lägg i en klick honungsmascarpone. Plocka några blad timjan och strö över. Garnera med chokladkonstverken, lime pch physalis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.