Receptet uppfanns en nyårsafton för att återkalla sommarens alla smaker.
Instruktioner
- Lägg hallonen i en bunke och strö över socker. Skölj limen, riv skalet och pressa ut saften. Häll limeskal och limesaft över hallonen och vänd dem försiktigt. Det räcker med ett varv så behåller du hallonen så hela som möjligt. Låt blandningen stå i rumstemperatur tills sockret smält. Ställ i kylen.
- Blanda mascarpone och honung i en bunke. Ställ det två timmar i kylen för att stelna.
- Hacka chokladen. Lägg den i en bunke och smält över vattenbad eller i mikron.
- Rippla chokladsmeten på ett bakplåtspapper med sked eller slickepott, eller spritsa med liten tyll. Låt fantasin skapa mönster. Förvara svalt.
- Servering: Fördela hallonen i glas. Lägg i en klick honungsmascarpone. Plocka några blad timjan och strö över. Garnera med chokladkonstverken, lime pch physalis.
Publicerat den
22 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar