Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Liten kakas sommartårta

 
Skriv ut

En klassisk sommartårta med grädde och bär. Här tycker jag inte man ska mixtra för mycket, det är så gott som det är. Till alla godkännare: Har redigerat texten

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker tills smeten blir ljus och fluffig.
  2. Smält smöret, häll i mjölken och tillsätt blandningen i smeten. Vispa.
  3. Sikta ned mjöl, bakpulver och salt i en skål. Häll lite av mjölblandningen i taget i smeten. Vänd ned citronskal och -saft samt jordgubbssylt. För en rosa sockerkaka, tillsätt några droppar röd karamellfärg.
  4. Häll smeten i en rund smord form, cirka 18-20 cm i diameter. Grädda i 175 grader cirka 60 minuter, tills en provsticka är torr när den sticks ned i kakan. Ytan ska vara lite gyllenfärgad.
  5. Låt svalna en halvtimme innan kakan tas ut ur formen.
  6. Skär kakan i tre bottnar när den har svalnat helt. Mät gärna med linjal så bitarna blir lika stora.
  7. Vispa grädden tills den blir fast. Blanda lemoncurd med cirka 2 dl uppvispad grädde. Bred ut citronkrämen på en kakbotten, lägg på nästa och upprepa.
  8. Lägg på sista bottnen och bred på vispgrädde över hela tårtan. Använd helst en spatel, men det går även bra med en slickepott. Garnera med färska jordgubbar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.