En klassisk sommartårta
med grädde och bär. Här
tycker jag inte man ska mixtra
för mycket, det är så gott
som det är.
Till alla godkännare: Har redigerat texten
Instruktioner
- Vispa ihop ägg, socker och
vaniljsocker tills smeten
blir ljus och fluffig.
- Smält smöret, häll i mjölken
och tillsätt blandningen
i smeten. Vispa.
- Sikta ned mjöl, bakpulver
och salt i en skål. Häll
lite av mjölblandningen i
taget i smeten. Vänd ned
citronskal och -saft samt
jordgubbssylt. För en rosa
sockerkaka, tillsätt några
droppar röd karamellfärg.
- Häll smeten i en rund
smord form, cirka 18-20 cm
i diameter. Grädda i 175 grader
cirka 60 minuter, tills
en provsticka är torr när
den sticks ned i kakan. Ytan
ska vara lite gyllenfärgad.
- Låt svalna en halvtimme
innan kakan tas ut ur formen.
- Skär kakan i tre bottnar
när den har svalnat helt.
Mät gärna med linjal så
bitarna blir lika stora.
- Vispa grädden tills den
blir fast. Blanda lemoncurd
med cirka 2 dl uppvispad
grädde. Bred ut citronkrämen
på en kakbotten, lägg
på nästa och upprepa.
- Lägg på sista bottnen och
bred på vispgrädde över
hela tårtan. Använd helst
en spatel, men det går även
bra med en slickepott.
Garnera
med färska jordgubbar
Publicerat den
30 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar