Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljust glutenfritt matbröd

 
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Formbrödet passar utmärkt att rosta. Tänk på att bröd bakat på glutenfri mjölmix torkar fortare än vanligt bröd. Skär därför gärna upp det dagsfärska brödet i skivor som djupfryses, gärna i dagsportioner.

Ingredienser

Instruktioner

Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt det fingervarma vattnet. Rör om tills jästen är upplöst. Klicka ner matfettet eller häll i oljan. Tillsätt därefter salt och mjölblandning. Vispa degen med maskin i minst 5 minuter. Smörj en avlång bakform som rymmer ca 1 ½ liter. Häll degen i formen. Ställ brödet att jäsa i ca 35-40 minuter, övertäckt med bakduk. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda det färdigjästa brödet i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.