Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Löksufflégratinerade lammkotletter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till detta serverade jag "Buljongbrässerad potatis med fänkål"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva lökarna. Fräs dem i hälften av smöret så de blir genomskinliga men inte brynta. Häll på riset och rör om. Späd med drygt hälften av mjölken. Koka upp och låt småkoka ca 20 min. Späd efter hand med mera mjölk och låt riset koka alldeles mjukt. Det tar ca 40 min.
  2. Passera lökmassan. Rör i äggulorna en i taget. Hetta försiktigt upp och krydda. Sätt ugnen på 250°.
  3. Salta och peppra kotletterna. Bryn dem lätt på ena sidan och lägg lökmassan på den brynta sidan och forma den slät. Strö över lite fint rivebröd. Lägg kotletterna på ett smörat ugnsäkert fat och gratinera ca 10 min tills lökmassan höjt sig och fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.